CURRENT NEWS

Poštová známka 100. výročie zjavenia vo Fatime

02.03.2017

Príležitostná poštová známka v hárčekovej úprave vydaná pri príležitosti 100. výročie zjavenia vo Fatime.

Údaje o známke
Deň vydania: 13. 03. 2017
Nominálna hodnota: 1,60 €
Rozmery známky: 30 x 80 mm
Forma tlačového listu: HA
Počet známok na tlačovom liste: 1
Počet známok v sérii: 1
Tlačiareň: Poštovní tiskárna cenin, a.s., Praha, Česká republika
Technika tlače: Ofset
Náklad: 80000
Textový motív: 100. výročie zjavenia Panny Márie vo Fatime
Obrazový motív: Socha Panny Márie Fatimskej.



Hárčeková úprava



Popis a špecifikácia
13. mája 1917 sa trom pastierikom – desaťročnej Lucii, deväťročnému Františkovi a sedemročnej Hyacinte – v údolí Cova da Iria neďaleko portugalského mestečka Fatima prvýkrát zjavila Panna Mária nad malým dubom. Prišla oblečená v bielom, skvejúcom sa šate. Povedala deťom, že prichádza z neba, a chce, aby vždy trinásteho dňa v mesiaci prichádzali sem, a to počas šiestich mesiacov po sebe.
Panna Mária im postupne zverila tri posolstvá. V prvom im ukázala peklo a naliehavo žiadala, aby sa všetci ľudia polepšili, lebo ak neprestanú hriechmi urážať Boha a robiť si navzájom zle, príde iná vojna, horšia ako tá prebiehajúca. V druhom hovorí o Rusku, ktoré rozšíri strašné bludy do celého sveta a mnohí spravodliví budú prenasledovaní. Budú to veľmi ťažké časy. Svätý Otec zasvätí Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, krajina sa napokon obráti a vo svete nastanú dni pokoja. Tretie posolstvo ostalo dlho tajomstvom a bolo zverejnené až v roku 2000. Kľúčovým slovom tohto posolstva je trojitá výzva k pokániu. Posolstvá Matky Božej Fatimskej sú plné materinskej lásky. Ukazujú ľudstvu cestu, ako kráčať k svätosti. Pokánie je jedinou cestou k morálnej náprave. Fatimské posolstvá nás vyzývajú, aby sme dôverovali Ježišovmu prísľubu: „Vo svete máte súženie, ale dôverujte, ja som premohol svet!“ (Jn 16,33).

 

Slávnostná inaugurácia poštovej známky 100. výročie zjavenia vo Fatime
Farnosť Nemšová, Slovenská pošta, a. s., Spoločenstvo Sv. Gabriel si vás dovoľuje pozvať na slávnostnú inauguráciu poštovej známky 100. výročie zjavenia vo Fatime (Spoločné vydanie s Portugalskom, Poľskom a Luxemburskom), ktorá sa uskutoční v pondelok 13. 3. 2017 od 14:00 v kaplnke Panny Márie Fatimskej v Trenčianskej Závade.
Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová priehradka a bude k dispozícii príležitostná poštová pečiatka s domicilom pošty Trenčianska Závada.


Miesto: kaplnka Panny Márie Fatimskej, Trenčianska Závada
Vstup: Voľný (bezplatný)
Dátum: 13. 03. 2017

zdroj: postoveznamky.sk

the newest 5 | all | back to introduction

Najdete nás na Facebooku