4 tipy na darček pre každého správneho numizmatika

Tik tak. Čas beží a sviatky sa blížia. Vianoce sú za dverami a vy si stále lámete hlavu, čo s darčekmi. Máte doma fanúšika alebo fanúšičku numizmatiky a neviete, čo pre nich? Zdieľate s nimi lásku ku okrúhlym, blyštiacim sa minciam a medailám? Potom ste sa naučili oceňovať hodnotnú patinu a ctiť to, že keď sa zatvoria v izbe so svojimi zbierkami, neradno ich rušiť. A chcete im kúpiť niečo, čo im v ich koníčku pomôže sa posunúť ďalej. Niečo, čo prostého nadšenca nasmeruje na cestu odborníka a znalca. A tak hľadáte. A dorazíte až sem. Nuž, vitajte. Tu ste správne. Poradíme vám.

Obr: Štartovací set pre numizmatikov

Štartovací set pre numizmatikov

Každý nejako začína. V pozostalosti nájde staré mince alebo ho zaujmú na blšáku medzi ďalšími pokladmi. A postupne, ako jeho záujem rastie a rastie, zväčšujú sa jeho nároky a potreby. A potom stojí na križovatke, kedy sa bude musieť rozhodnúť, či numizmatiku bude brať skutočne vážne. Pomôžte mu sa rozhodnúť. Štartovací set pre numizmatikov je presne to, čo z nadšencov robí vážnych záujemcov. Obsahuje všetko potrebné: lupu, pinzetu a album na mince. A navyše aj z kvalitnej bavlny ušité rukavice. Pretože s tými najcennejšími položkami zo zbierky musíte zaobchádzať doslova ako v rukavičkách.

Obr: Digitálna váha pre numizmatikov

Digitálna váha

Presnosť nadovšetko. To platí aj v numizmatike. Falšovanie rýdzosti kovov je rovnako staré ako samo mincovníctvo. Určovanie mince z falošného drahého kovu sa stalo témou mnohých logických úloh. Nechajte precvičovanie mozgových závitov na inokedy. Presnú váhu mince vám určí super-presná váha. Sama neváži nič a je malá, takže si ju ľahko schováte do vrecka. Váha vám ukáže hneď v šiestich rôznych jednotkách a odnímateľný kryt zároveň poslúži aj ako miska na váženie. Takže sa nemusíte báť, že sa niektorá z vážených mincí odkotúľa.

obr: Box Presidio Quadrum 100 pre numizmatikov

Box na 100 mincí

Stovka je magické číslo. Schválne, dokážete si predstaviť, ako dlho trvá, než zhromaždíte prvých sto položiek do svojej kolekcie mincí? A keď sa zbierka rozrastie, aké ťažké asi môže byť vybrať stovku tých najcennejších? Tých, ktoré stoja za to priniesť ukázať na stretnutie s ďalšími zberateľmi. Tipnite si. Tak či tak, dôstojným miestom na uchovanie top 100 numizmatických pokladov bude práve tento luxusný box. Dáte do neho až stovku kapsúl na mince Oadrum alebo papierových púzdier. Nech sa na to pozeráme zo všetkých strán, box v luxusnej čiernej koženke je skvelý darček pre každého zberateľa mincí.

obr: Lupa s LED svetlom pre numizmatikov

Lupa s LED svetlom

Posvieťte si na všetkých nepoctivcov. A nielen na nich. Ale tiež na všetky drobné mince zo svojej zbierky. Len pomocou kvalitnej lupy znalec odhalí drobné ryhy, ktoré na minciach a medailách vznikli kvôli hrubému zaobchádzaniu. Alebo príliš razantnému čisteniu, čo minciam neubralo nielen na patine, ale aj na zberateľskej hodnote. A čo viac, uzrite mince v plnej ich kráse, a užite si jedinečnosť každej z nich. Pretože táto lupa vie zväčšiť až 10 x. Ultramoderný vzhľad neklame. Dve LD diódy posvietia na každý detail. Z krásy mincí vám tak neunikne nič.

Nájdete nás na Facebooku